Ревю на телевизор LG C1 OLED

LG C1 OLED е заместителят на LG CX OLED през 2021 г., но все още остава невероятен телевизор. Той дойде с по-нови настройки на „Оптимизатора на игрите“, преработено дистанционно Magic Remote и нова версия на webOS.

LG UP75003

Телевизор LG C1 OLED

Преглед на характеристики и цени на всички вариации на модела LG C1 OLED – LG OLED48C11LB, LG OLED55C11LB, LG OLED65C11LB, LG OLED77C11LB и LG OLED83C11LB

LG C1 заема върхово място в гамата OLED телевизори за 2021 г. и предлага всички функции, от които може да се нуждаете, смесени с отлично качество на изображението и най-актуалните функции за игри. Ние ще разгледаме 55-инчовия модел, който освен него, C1 се предлага в размери на екрана, вариращи от 48-инча (LG OLED48C11LB), 55-инча (LG OLED55C11LB), 65-инча (LG OLED65C11LB), 77-инча (LG OLED77C11LB) и огромните 83-инча инча (LG OLED83C14LA).

C1 поддържа почти всички HDR формати, включително HDR10, HLG (Hybrid Log-Gamma), Dolby Vision и Dolby Vision IQ, той не поддържа HDR10+ или HDR10+ Adaptive, но предвид липсата на съдържание в този формат, ние не не виждам това като отрицателно. Също така на разположение на C1 е отличният режим Filmmaker, който е проектиран да отговаря на индустриалните стандарти, така че можете да гледате съдържанието така, както е било усвоено и предназначено да бъде гледано, без необходимост от професионално калибриране.

По отношение на игрите, LG си партнира с NVIDIA и AMD, за да направи LG OLED телевизорите единствените G-SYNC и AMD FreeSync™ Premium сертифицирани телевизори, налични през 2021 година. Има и новото меню за настройка на Game Optimizer и има четири HDMI 2.1 (40Gbps) входа с поддръжка на 4K/120, HFR (висока честота на кадрите), VRR (променлива скорост на опресняване), ALLM (автоматичен режим с ниска латентност) и eARC.

Имаме и HGiG (HDR Gaming Interest Group) налични настройки за HDR игри. Така че като цяло, C1 е отличен избор за игри, с входно забавяне, измерено на 12,5 ms при 4K/60 и 9,5 ms, използвайки настройката за предотвратяване на забавяне на входа (уверете се, че сте включили Just Scan в менюто за съотношение).

И така, LG C1 ли е най-добрият OLED модел за 2021 г. и дали да си го закупим през 2022 г., прочетете докрай, за да разберете.

Дизайн

Има една стара поговорка, която гласи „ако не е счупено, не го поправяй“ и от LG много умело са се възползвали от нея. Дизайнът на C1 е почти идентичен с този на своя предшественик. Панелът е тънък и с почти безрамков дизайн отпред с малко по-голяма площ в задната долна част на панела, където се намират високоговорителите, връзките и електрониката. Дизайнът на стойката също остава в същия си вид с дълга, гладка метална повърхност, която насочва звука към позицията на слушане от насочените надолу високоговорители.

LG C1 изглежда почти идентичен с LG CX OLED и LG C9 OLED . Телевизорът изглежда елегантен и изглежда страхотно във всяка среда. Докато стойката заема малко място, тя изглежда страхотно и уникално от другите стойки за телевизор и поддържа добре телевизора.

Стойката поддържа добре телевизора и се усеща много солидна. Той се намира доста ниско, така че поставянето на звукова лента отпред може потенциално да блокира малко екрана. Както споменахме, стойката е доста широка, почти колкото самия телевизор, така че ще ви трябва голяма маса или шкаф, ако не го монтирате на стена.

Гърбът на телевизора е подобен на LG CX OLED, а пластмасовата в долна половина има леки хоризонтални гравюри, за да му придаде текстура. Горната половина на телевизора и части от стойката са изработени от метал. В задната част на стойката има слот за управление на кабели.

Горната част на LG C1 е изключително тънка, докато долната е по-дебела. Все още е много тънък като цяло и стои близо до стената, когато е монтиран на нея, макар и да не седи толкова добре към стената, колкото LG G1 OLED.

Като цяло този телевизор се усеща като невероятно добре изграден, подобно на LG CX OLED. Металът на гърба и в стойката му придава първокласно, здраво усещане и въпреки че има малко гъвкавост около входовете, той се чувства много здрав като цяло. Няма очевидни пропуски или проблемни области и не смятаме, че някой ще има проблеми с цялостното качество на изработката.

В кутията на телевизора, освен него ще откриете:

 • Дистанционно
 • 2x AA батерии
 • Захранващ кабел и капаци на панела за управление на кабелите
 • Ръководство за употреба

Качество на изображението

Както всички OLED телевизори, LG C1 OLED има почти безкрайно контрастно съотношение, тъй като панелът може напълно да изключи отделните пиксели. Той осигурява по-дълбоки, черни цветове от всеки LED LCD телевизор. За разлика от традиционните LCD, контрастът не се различава между отделните OLED телевизори.

Този телевизор има добра пикова яркост в SDR, но не е толкова ярък, колкото LG C2 OLED. Сцените с малки светли зони могат да станат изключително ярки. Поради този агресивен автоматичен ограничител на яркостта (ABL), видимостта може да бъде проблем с определено съдържание.

За да получите възможно най-яркото изображение за сметка на качеството на картината, можете да зададете Picture Mode на „Vivid“, да зададете Brightness и Contrast на max, Peak Brightness на „High“ и Auto Dynamic Contrast на „High“.

LG C1 няма подсветка, но благодарение на почти безкрайното си контрастно съотношение, това е еквивалентно на перфектна функция за локално затъмняване. Няма цъфтеж около ярки обекти в тъмни сцени, а ярките бели пиксели се показват перфектно, дори ако са заобиколени от черни пиксели.

HDR яркостта е наред. Разликите в яркостта между този и LG CX OLED може просто да се сведат до вариация на панела. Ако искате нещо, което има новия панел evo и става по-ярко, тогава разгледайте LG G1 OLED .

Градиентите изглеждат страхотно. Има забележими ленти особено в сивото и зеленото, но като цяло изглежда добре. Настройката за плавна градация помага за изглаждане на градиентите, особено когато е зададена на „Средна“ или „Висока“, но също така може да причини загуба на фини детайли, когато се използва с висококачествено съдържание, така че не препоръчваме да я оставяте активирана .

LG C1 има отлична равномерност на сивото. Има много малък ефект на мръсен екран, а страните на екрана са с почти същата яркост като останалите. Почти тъмните сцени са още по-добри, но като повечето OLED телевизори, които сме тествали, има някои бледи вертикални линии в почти тъмни сцени. Обикновено не отвличат вниманието и в повечето движещо се съдържание трябва да ги търсите, за да ги видите. За разлика от LCD телевизорите, обикновено има много малка разлика в еднаквостта между различните OLED, така че не очакваме това да варира много.

Тъй като този телевизор може да изключва пикселите поотделно, той има почти перфектна равномерност на черното, без забележимо разцъфване. За разлика от LCD телевизорите, няма забележими разлики в равномерността на черното между OLED панелите.

LG C1 OLED има невероятни ъгли на видимост. Изображението остава точно дори когато се движите извън центъра, което го прави чудесно за по-широки места за сядане или ако обичате да гледате спорт с голяма група хора.

LG C1 има превъзходно управление на отражението. Гланцираното покритие и антирефлексното покритие значително намаляват интензивността на директните отражения. Въпреки това, видимостта все още може да бъде проблем, ако имате много слънчева светлина, поради относително ниската яркост на телевизора с известно съдържание.

LG C1 има широка цветова гама за HDR съдържание. Той има почти пълно покритие на често използваното цветово пространство DCI P3 и прилично покритие на по-широкия Rec. 2020. Въпреки че може да възпроизвежда широка гама от цветове, той не ги картографира много добре, така че в зависимост от сигнала някои цветове може да не са подходящи.

Цветовият обем е приличен. Той е ограничен най-вече от по-ниската си пикова яркост. Той може да произвежда много добре тъмни, наситени цветове, благодарение на високото си съотношение на контраст. При по-високи нива на осветеност обаче цветовете започват да избледняват. Нови QD-OLED панели, като този в Samsung S95B OLED , произвеждат много по-ярки цветове.

Качество на звука

LG C1 може да се похвали с изненадващо ефективна звукова система предвид тънкото му шаси. Вътре е скрита 2.2-канална звукова система с 40 W мощност и благодарение на наклонената стойка звукът от насочените надолу високоговорители се пренасочва към слушателя, създавайки прилична предна звукова сцена с ширина и степен на стерео разделяне.

Звукът може да се настройва в зависимост от това дали C1 е монтиран на стойка или на стена, а LG включва AI Acoustic Tuning, за да помогне на потребителите да оптимизират звука за тяхната специфична среда. Има редица звукови режими, включително Standard, Clear Voice Pro, Cinema, Music, Sports и Game Optimiser, заедно с AI Sound Pro за смесване на звука чрез психоакустична обработка.

Последното също така позволява на C1 да поддържа Dolby Atmos декодиране и въпреки че никога няма да замени действителните съраунд и горни високоговорители, то дава на аудиото по-голямо усещане за пространство и размерност. Има достатъчно сила на звука и дори известна степен на предаване на баси, но ако искате най-доброто от вашия телевизор с голям екран, трябва да инвестирате в висококачествена звукова лента.

Свързаност

Връзките са около гърба и са обърнати настрани и назад. Страничната гама включва CI слот, три HDMI порта и USB. Отзад има още един HDMI, два USB слота, RF и сателитна антена, слушалки и аудио изход, цифров аудио изход и LAN порт.

Има и вграден Apple AirPlay 2, Bluetooth и двубандов Wi-Fi. И четирите HDMI порта са HDMI 2.1 (40Gbps), приемащи 10-битови 4K/120 4:4:4 сигнали и съвместими с Dolby Vision , HLG и HDR10. HDMI порт 2 е съвместим с eARC/ARC.

Подобно на LG CX OLED, C1 не поддържа пълната честотна лента от 48 Gbps на HDMI 2.1, но това не е проблем, тъй като портовете от 40 Gbps все още могат да правят 4k при 120 Hz с 10-битов цвят. Телевизорът не може да приеме 4k @ 120Hz сигнал с 12-битов цвят поради това ограничение, което може да подобри обработката на градиенти, но като цяло това не е голям проблем.

Основни функции

LG C1 идва с наскоро обновения webOS 6.0. Вместо лентата с плочки от предишни версии, сега има интелигентен център с различни джаджи и приложения. Той е отзивчив и лесен за използване.

На началната страница има реклами и предложено съдържание и дори има специална страница за магазин за рекламирани приложения и продукти. За съжаление не можете да се премахне.

LG C1 е фантастичен телевизор за геймъри ползващи игрова конзола от следващо поколение, с четири HDMI 2.1 порта, които поддържат 4K при 120Hz, и VRR – включително Nvidia G-Sync и AMD FreeSync. В резултат на това играта е вълнуваща, гладка и без накъсвания. В допълнение, включването на ALLM означава, че телевизорът автоматично превключва към режима на Game Optimizer с ниска латентност, когато бъдат открити съвместими конзоли.

Режимът Game Optimizer е разширен, позволявайки на потребителите да персонализират своето игрово изживяване с четири различни жанрови настройки: Standard, First Person Shooter, Role Playing Game и Real-Time Strategy. Има също настройки за стабилизиране на черното и стабилизиране на бялото, заедно с контроли за фина настройка на тъмните зони, плюс специални настройки за движение и звук, които почти не влияят на забавянето на входа.

Говорейки за това, времената за реакция в специалния режим на Game Optimizer са изключителни. Измерих входно забавяне от 12 ms при 60 Hz сигнал (както 1080p, така и 4K HDR) и това намаля наполовина до безумно бързи 6 ms при 120 Hz сигнал. Тази година LG добави настройка за предотвратяване на забавяне на входа (Input Lag), която може да повиши реакцията за 60Hz съдържание, намалявайки забавянето до под 10ms.

Играта на Horizon Zero Dawn на PS4 позволи на C1 да демонстрира всичките си силни страни в играта – от плавно движение и детайлни изображения до прецизно представения метален блясък на роботите. Какъвто и да е вашият предпочитан игрови жанр, LG със сигурност ще угоди и рискът от изгаряне на екрана е минимален, ако сте разумни, гледате разнообразно съдържание и не оставяте игрите на пауза с часове.

Дистанционно управление

Magic Remote е преработен през 2021 г., но все още има същите страхотни функции като показалеца и колелото за превъртане, контролирано от движение. Новото Magic Remote е по-тънко, с повече клавиши за бърз достъп до приложения за поточно предаване и гласови асистенти. Гласовата команда може да променя въвеждането, да отваря приложения и да извършва търсения, но не може да коригира определени настройки.

Нашето мнение за продукта

LG C1 OLED е невероятен универсален телевизор. Има зашеметяващо качество на картината благодарение на почти безкрайното си контрастно съотношение, което е чудесно за гледане на филми или игри на тъмно. Почти мигновеното време за реакция прави движението да изглежда изключително ясно в динамични игри и спорт, а ниското забавяне на входа е чудесно за игри или използване като компютърен монитор. Въпреки че не става много ярък за HDR, високият му контраст му помага да осигури впечатляващо HDR изживяване.

Предимства:

 • Почти безкрайно контрастно съотношение;
 • Почти мигновено време за реакция;
 • Широки ъгли на видимост;
 • Перфектни черни без видими цъфтежи.

Недостатъци:

 • Може да не е достатъчно светъл за много светли или слънчеви стаи;
 • Не поддържа HDR10+;
 • Не поддръжка на DTS.
LG UP75003

LG OLED48C11LB

Телевизор LG OLED48C11LB, 48″ (122 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

Най-продаван

LG UP75003

LG OLED55C11LB

Телевизор LG OLED55C11LB, 55″ (139 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, 100Hz, Клас G

Препоръчан

LG OLED65C22LB

LG OLED65C11LB

Телевизор LG OLED65C11LB, 65″ (164 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

LG UP75003

LG OLED77C11LB

Телевизор LG OLED77C11LB, 77″ (195 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

Огромен размер

LG OLED83C11LA

LG OLED83C11LA

Телевизор LG OLED83C11LA, 83″ (210 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G