Ревю на робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner


Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner е идеалният избор за вас, ако търсите ефективен и лесен начин за почистване на дома ви, при това на супер изгодна цена.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner

Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner, 0.6 л, WI-FI

Основни характеристики

Прахосмукачката робот Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner Mop е подобрена версия на първото поколение Mi Robot Vacuum.

Моделът има по-висока мощност на засмукване, по-голям капацитет и може да чисти всички видове подове в къщата или офиса.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner споделя същата естетика на дизайна като моделът от първото поколение като има няколко промени в него.

Най-голямата промяна е, че вече има функция моп, което позволява на робота да извърши сухо и мокро почистване с един замах.

Отпред се намира резервоарът за вода и мопът, а отзад са разположени четките за почистване.

Опцията за сухо почистване е непроменена от Mi Robot от първото поколение, която върши чудесна работа при засмукване на прахта и мръсотията.

Лазерният сензор е преместен в центъра, и контейнера за прах е по-голям, капацитетът му е 0.60 л. Робот прахосмукачката разполага и с 200 мл резервоар за вода.

Прахосмукачката се предлага с батерия с капацитет 2400 mAh, произведена от LG и Panasonic, с повишена автономност.

Когато прахосмукачката остане само с 15% енергия, тя ще се придвижи до станцията за зарежданe.

След като батерията се зареди до 80%, устройството ще продължи да почиства от мястото, където е спряло.

Има две колела от двете страни и по-малко балансиращо колело отзад, което седи между зареждащите щифтове.

Моделът от първо поколение имаше мотор с мощност 1800 Pa, докато тази версия е по-мощен мотор от 2500Pa.

Прахосмукачката е в състояние да засмуче много прах и мръсотия и ако имате домашен любимец в къщата, козината му вече няма да е проблем.

Също така, прахосмукачката робот включва и моп за по-добро почистване: след събиране и засмукване на праха, устройството измива и пода.

Височината на Xiaomi Mi Robot е само 9.45 см, което  означава, ще може да минава под повечето мебели. Перфектен е за почистване под дивани, легла и гардероби.

Прагове на врати и килими с височина до 2 см не представляват проблем за него – той минава лесно през и над тях и ги почиства.

Режими на почистване

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner разполага с 3 режима на почистване:

  • на подове и килими;
  • режим на засмукване и измиване едновременно;
  • режим на засмукване и режим на измиване по отделно;

Освен това моделът разполага с резервоар с интелигентно управление, с мониторинг на нивото на водата в резервоара, на 3 етапа, водна помпа с микро сензор за управление, но също така и сензор, който ви показва нивото на водата в резервоара.

Приложение за контрол и мониторинг

Една от най-големите удобства, е че може да планирате дистанционно почистването с мобилния си телефон.

За целта е необходимо да изтеглите приложението Mi Home app на вашият смартфон и да го свържете към прахосмукачката благодарение на вградения Wi-Fi.

След като изтеглите приложението на вашия смартфон може да управлявате и планирате времето за включване и почистване на робота.

Не е задължително да използвате приложението Mi Home. Може да започнете почистването, като натиснете бутона за захранване, а роботът прави останалото сам.

Режимът на почистване по подразбиране е зададен на балансиран, но това може да бъде променено на на режим тих, турбо или макс през приложението Mi Home.

Моделът на резервоара за вода е вдъхновен от природата, така че филтрите поддържат мопа чист и в същото време контролират количеството вода, което достига до пода, така че винаги да получавате чистотата, за която мечтаете.

Дизайнът е така измислен, че да може водата и мопът да се сменят лесно.

Друга особеност на новата прахосмукачка робот е възможността да се мият филтрите за прах, което означава, че не е нужно да ги сменяте толкова често, без да се страхувате, че тяхната ефективност ще намалее.

Основни функции на Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner

Моделът е оборудван с подобрена лазерна навигационна система наречена LDS, която е с по-бърза скорост, по-висока прецизна и има по-точно картографиране.

Най-новата система за лазерно картографиране LDS използва позиции за калибриране на пространството, като анализира на няколко нива, с усъвършенствани алгоритми, за да постигне перфектна чистота в пространството, в което се намира.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner използва ергономични ресурси за по-бързо картографиране и интелигентно разпознаване на препятствия, а всичко това повишава ефективността върху работата на устройството.

Програмираният асистент за почистване има в менюто си фиксирано почистване, почистване на зоната и автоматично презареждане.

Функцията за автоматично зареждане означава, че когато батерията е на изчерпване, че робота автоматично се премества в докинг станцията си, за да я презареди.

След като бъде напълно заредена, прахосмукачката се връща на последно си местоположение и продължава почистването.

Този робот прахосмукачка Xiaomi е снабден с четириядрен процесор Cortex-A7 и двуядрен процесор за изображения Mali400, осигуряващи огромна мощност за анализ на пространството и изчисления.

Алгоритъмът SLAM 161 събира и обработва информация от сензори, картографирайки стаята в реално време.

Виртуалният сензор за стена ви позволява да ограничите робота до специфичен радиус на почистване, за надеждна и лесна навигация, която предотвратява допир с жици или деликатни мебели.

Но все пак имайте предвид топва, че поради наличието на сензори за стълби, роботът може да не работи на някои по-тъмни настилки – като черни килими, тъмни плочки и други тъмни повърхности!

Виж още ревю на робот прахосмукачка Xiaomi Mi Mop PRO

Нашето мнение за продукта

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner ще ви осигури удобството от което се нуждаете във вашето забързано ежедневие. Опитайте автоматичното почистване с пълна увереност и лекота, като делегирате работата на перфектния ежедневен партньор за почистване. Този робот прахосмукачка Xiaomi ви гарантира винаги добри резултати при всяко почистване, защото ще го направи винаги ефективно и интелигентно. Това може да бъде вашият верен помощник при почистването на дома ви, при това сега на супер цена.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner

Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner, 0.6 л, WI-FI